Összefogás Gellértegyházáért

admin Sajtómegjelenések

Lassan tető alá kerül Gellértegyházán az új rendezvényterem – de hogy valóban így legyen, kellene egy kis segítség.

Tavaly ősszel írtunk arról, hogy pályázati forrásból felújítják Gellértegyházán az 500 négyzetméteres egykori gazdasági épületet. A Történelmi Gellértegyházáért Alapítvány és az Orosházi Kolbászklub Hagyományőrző Egyesület közös pályázata során 26,7 millió forintot fordíthatott a célra, pályázatírástól az engedélyeken keresztül a vakolásig – tudtuk meg Muszka Kálmántól, a gellértegyházi alapítvány kuratóriumi elnökétől. – Az épület népi hagyományőrző terem lesz, ahol időjárástól függetlenül bemutathatjuk a térség kulturális értékeit, lehetnek táncházak, kiállítások – sorolta az elnök.

A forrással okosan, takarékosan kellett bánni, így a cserepeket például felajánlásból szerezték be. Több mint 10 helyről hozzávetőleg 50 ezer cseréphez jutottak, kell is ennyi a 700 négyzetméteres tetőre. Azonban szükség van az önkéntesek segítségre is, mert a tetőfedésre forrás már nincs.

– Minden segítséget örömmel fogadunk a tetőfedéshez. Augusztus 9-én, szombaton 7 órától kezdjük a munkát – mondta el Muszka Kálmán, hozzátéve hideg üdítővel és jó társasággal biztosan tudnak szolgálni szombaton Gellértegyházán.

forrás: OrosCafé