Rotary tábor Gellértegyházán, 2017

Rotary-gyerektábor hetedik alkalommal

admin Hagyományőrző nyári táborok

Harmincnyolc nehéz körülmények között élő, de jó tanuló és példás közösségi munkát végző gyermeket táboroztatott Gellértegyházán az Orosházi Rotary Klub.

Nehéz körülmények között élő gyerekeken segítettek (Fotó: Rosta Tibor)

Nehéz körülmények között élő gyerekeken segítettek (Fotó: Rosta Tibor)

Idén, már hetedjére rendezte meg Gellértegyházán gyerektáborát az Orosházi Rotary Klub. Laczi Mihály a klub jelenlegi elnöke az OrosCafénak elmondta, hogy 38 nehéz körülmények között élő, ám jól tanuló és példás közösségi munkát végző gyermeket láttak vendégül, akik mindannyian a város valamelyik általános iskolájában tanulnak.

A gyerekek kiválasztásában az általános iskolák mellett a Nagycsaládosok Orosházi Egyesülete is segített. Az egy hetes tábor most is ingyenes volt, a szülőknek a napi többszöri étkezésért sem kellett fizetni – tette hozzá Laczi Mihály.

A napközbeni programok reggeltől délután négyig tartottak. Volt kézműves foglalkozás, agyagozás, rovásírás, de a gyerekek elmentek egy gyalogtúrára is, az egy hetes tábort pedig közös szalonnasütéssel zárták, ahol a szülők is ott voltak.

A tábort az orosházi Klub februárban rendezett jótékonysági báljának bevételéből, és a Rotary International támogatásából finanszírozták.

Forrás: Oroscafé