Magyar Hagyományőrző Majális – jókedv és összetartás

admin Fotógaléria, Rendezvények

A Történelmi Gellértegyházáért Alapítvány idén hatodik alkalommal szervezte meg a Magyar Hagyományőrző Majálist, ahol családi programokkal várták az érdeklődőket.

Hét évvel ezelőtt alakult meg a Történelmi Gellértegyházáért Alapítvány, amely a magyarság önmagába vetett hitének, erejének, összetartozásának, eleven múltjának értékeit hivatott továbbadni a következő generációk számára. Idén hatodik alkalommal szerveztek május 1-jén családi programokat.

Családokkal telt meg vasárnap Gellértegyháza, ahol a helyi termelők mutatták be kézműves termékeiket, emellett íjászkodásra, lovaskocsizásra és kreatív foglalkozások kipróbálására is lehetőségük adódott az érdeklődőknek. Az eseményen jelen volt Fejes Róbertné alpolgármester is.

– E nap nemcsak a majálisról, de az édesanyákról, nagymamákról is szólt, ezért őket is köszöntöttük a rendezvényen – emelte ki Fejes Róbertné.

A családi rendezvényen megemlékeztek Murvai Tiborról is, akinek tiszteletére a park Árpád udvarház emelvényét Murvai Tibor színpaddá nevezték át, illetve egy életfát is állítottak tiszteletére.

– Tibor volt az a személy, aki a rendezvényeink hangosítását felügyelte. A születésnapja megünneplése alkalmából született az a hagyomány, hogy majálist szervezzünk erre a helyszínre. Idén lett volna 55 éves – tájékoztatott Muszka Kálmán, a Történelmi Gellértegyházáért Alapítvány kuratóriumi elnöke hozzátette, a tavaly elhunyt barátjuk életfáján az őt jellemző ősmagyar feliratok és motívumok mutatják be életét és munkásságát.

forrás: OrosCafé